Известие

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на задни дискове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сваляне на задни дискове

Колеги, разгледах тази тема:

http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...kes/brakes.PDF,

но английския ми не е добър, а и не ми стана много ясно, та си позволявам да попитам: освен, че апарата се отвива от водачите и се издърпва, след него накладките, нещо друго маха ли се за да се свали спирачния диск? Не питам за щифта и фланеца пред диска, това е ясно, както и че преди всичко се сваля гумата, имам предвид нещо около апарата, въжета ,маркучи и др.п.

БЛАГОДАРЯ!
    145 1.6 TS 1998 г.

Нищо друго не се сваля колега.
    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

А защо искаш да го сваляш?

Имай предвид, че ако са ти накопани дисковете, апаратът няма да излезе по описания начин. Накладките отзад НЕ МОГАТ да се прибират с напъване както на предните спирачки. В такива случаи първо отвиваш водачите и разглобяваш апарата на място. Буталото се прибира като едновременно се върти и натиска навътре.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Искам да ги престържа. Така и не разбрах, освен от водачите, какъв друг начин има за сваляне на апарата ?
        145 1.6 TS 1998 г.

Comment

Първоначално публикувано от bemy Покажи съобщение
          Искам да ги престържа. Така и не разбрах, освен от водачите, какъв друг начин има за сваляне на апарата ?
          А защо не пробваш с нови. Двата са 40-50лв.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ами и нови да са, нали пак старите трябва да се свалят. Само че е по-лесно да се разтягат локуми, отколкото да се отговори конкретно на въпроса ми, макар, че сигурно е елементарен и банален за повечето от вас .
            145 1.6 TS 1998 г.

Comment

Апарата е хванат за шенкела с два болта,елементарно е.
              1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Working...
              X